Gatufoto på Mölnlycke fotoklubb

Onsdagen 1 april hade jag äran att föreläsa om gatufoto på Mölnlycke fotoklubb. Dagen till ära lade jag in ett aprilskämt, vilket skapade en hel del förvånade ansikten.

Föreläsning i Gatufoto

Under föreläsningen i gatufoto

Inför varje föreläsning brukar jag skriva om min föreläsning och uppdatera med nya bilder. Då hålls föreläsningen vid liv och även de som tidigare lyssnat på min föreläsning får något nytt att se fram emot.

Gatufoto är väldigt roligt och extremt socialt, och jag vill med min föreläsning ge åhörarna modet att våga sig ut och prova på egen hand. Mölnlycke fotoklubb fick genom föreläsningen ta del av mina 10 bästa tips för att ta bättre gatufoton. Föreläsningen varvades givetvis med mycket bilder och historierna kring dessa. Jag hoppas att jag lyckades sprida lite inspiration och sug att ge sig ut på stan och fota.

Aprilskämtet

Dagen till ära passade jag på att lägga in ett litet aprilskämt. Med bilder visade jag hur mina gatufoton skapats med en kombination av studiofoto och Photoshop. Jag förklarade att jag sällan går utanför huset, och anlitar modeller för studiofotot. Många ögonbryn höjdes, och en suck av lättnad gick genom salen när det avslöjades att det var ett aprilskämt. Superkul.

Aprilskämt: Bakgrund fotas
Aprilskämt: Bakgrund fotas
Aprilskämt: ...och kombineras med modell i photoshop
Aprilskämt: ...och kombineras med modell i photoshop
Aprilskämt: Sura gubbar...
Aprilskämt: Sura gubbar...
Aprilskämt:...blir glada gubbar i Photoshop
Aprilskämt:...blir glada gubbar i Photoshop

Fler bilder

Givetvis passade jag på att dokumentera besöket och har här samlat några av favoriterna.

Ibland uppenbarar sig bilderna på oväntade ställen
Ibland uppenbarar sig bilderna på oväntade ställen
Väntan innan föreläsningen
Tålmodig Väntan innan föreläsningen
En snabb selfie i väntan på fikat
En snabb selfie i väntan på fikat
Förberedelser av bildtävlingen
Förberedelser av bildtävlingen
Mötet börjar ta form och fikat förbereds
Mötet börjar ta form och fikat förbereds
Djupa diskussioner
Djupa diskussioner
Mitt i pågående möte
Mitt i pågående möte
Ordförande håller i mötet
Ordförande håller i mötet
Notera barnbarnen på mobilskalet
Notera barnbarnen på mobilskalet

Stort tack

Jag vill framföra ett stort tack till Mölnlycke fotoklubb som bjöd in mig till föreläsning. Tack för det fina mottagandet från Anders, Isabel och alla andra trevliga fotografer som jag hade nöjet att träffa.

Föreläsning på din fotoklubb?

Vill du att jag föreläser på din förening eller ditt företag?

Läs mer om mina föreläsningar i gatufoto

Dela artikeln

Taggar: streetphotography, föreläsning, fotokurser