Blog

Ballerina Street - Bakom kulisserna

Ballerina i gatumiljö. Visst låter det som en kul idé? Efter mycket planering tillsammans med Stylist Löfgren & Gilensparr, fick vi chansen att fotografera vackra ballerinan Celia i centrala Göteborg.

Planering

En regning dag i maj träffade jag Stylisterna Rebecca Löfgren och Sofia Gilensparr på ett café i Göteborg, där vi tillsammans diskuterade vilken typ av bilder vi ville skapa. Vi hade en väldigt klar bild ganska snabbt, och bestämde oss sedan för att gå ut på stan och hitta miljöer att fotografera på.

Stylisterna Rebecca och Sofia letar miljöer i ett kallt och regnigt Göteborg.
Stylisterna Rebecca och Sofia letar miljöer i ett kallt och regnigt Göteborg.

Ganska snabbt fastnade vi för perrongen på Centralstationen. Ljuset var magiskt och miljön perfekt för vår bildidé. Stylisten Sofia fick agera modell, eftersom hon är utbildad dansare, och vi tog några provbilder på perrongen. Ljuset och kontrasterna var exakt som jag hoppats på, och redan på första försöket satt bilden perfekt. Här använde jag min älskade FujiFilm X100S som jag alltid bär med mig.

 

 Förberedelserna

Några dagar senare var det dags för själva fotograferingen, och vi träffades i min fotostudio vid Redbergsplatsen. Där satte genast Rebecca och Sofia igång med att sminka och styla modellen Celia. Makeup-artisten Rebecca skötte sminket, och Sofia skötte styling. Tanken var en tidlös ballerina med 50-talskänsla. Väderprognosen var precis som jag önskat; molnigt med lätt regn, och jag kände mig mycket hoppfull.

Rebecca sminkar Celia
Rebecca sminkar Celia

 

Sofia stylar Celia
Sofia stylar Celia

Efter ett par timmars jobb var Celia stylad och sminkad, och vi tog bilen till centralstationen för fotografering.

Fotograferingen på perrongen

När vi anlände till centralstationen sprack det plötsligt upp och solen strålade fram. -"Attans också", tänkte jag för mig själv. Rebecca och Sofia tog en snabb genomgång av sminket och kläderna, och sedan begav vi oss ut till perrongen.

Lite småfix innan fotograferingen
Lite småfix innan fotograferingen
Sofia finjusterar kläderna
Sofia finjusterar kläderna

Jag började fotografera, men blev vansinnigt besviken på det hårda ljuset. Efter lite justerande av Celias position i ljuset, fick jag exakt de skuggor jag var ute efter för att skapa ett intressant porträtt och kände mig hoppfull igen. Efter en stunds fotografering bestämde vi oss för att gå in på centralstationen och ta en annan typ av bilder.

Inne på centralen

Många människor stannade till och tittade när Celia dansade balett mitt i centralen. Det gjorde det svårt att få en lagom ren bakgrund, och jag bestämde mig för att försöka hitta en högre plats att fotografera ifrån. På så sätt blir golvet istället bakgrund, och vips blir bilden mycket renare.

Golvet skapar en ren bakgrund
Golvet skapar en ren bakgrund

 

Celia dansar utanför centralen
Celia dansar utanför centralen

Bilderna

Fotograferingen var en av de roligaste jag gjort, samtidigt som bilderna förmodligen är de bästa jag någonsin tagit. Mycket tack vare de duktiga stylisterna och den grymma modellen. Visst är du nyfiken på bilderna? De kommer här.

Medverkande

Stylisterna Rebecca och Sofia kan du läsa mer om på deras hemsida: http://www.stylistlofgrengilensparr.se/ eller genom att följa dem på Facebook: https://www.facebook.com/stylist.lofgren.gilensparr

Modellen heter Celia Berndtzen.

Taggar: gatufoto