Blog

London Street Photo Event

Jag är just hemkommen efter ett par fantastiska dagar i London tillsammans med ett 20-tal fotografer. Mycket foto, skratt, nya bekantskaper och ingen sömn på 48 timmar. Detta är min snabba sammanfattning i bilder.

 Eventet arrangerades av grymme gatufotografen Mats Alfredsson, en av mina stora inspirationskällor inom gatufoto. 

Förväntansfull på Liverpool Street

Jag landade i London på torsdag förmiddag, och var otroligt förväntansfull då detta var mitt första besök i London. Det första jag möts av utanför hotellet är en äldre man i knallröd Cowboyhatt. Klick, och första bilden var tagen. Fortsatte sedan att vandra runt i finanskvarteren runt Liverpool Street, ett område där 80% av alla bär kostym och röker cigaretter. Gärna E-cigaretter.

Bilderna från Liverpool street förtjänar att visas i färg, så här bryter jag mot min monokroma tradition.

Soho och Leicester Square

Tog sedan tunnelbanan till Picadilly Circus för att möta upp ett par andra fotografer vid Leicester square. Uppslukad av kameran gick jag fel och hamnade till min förtjusning i Soho, som snabbt blev en favorit med sin speciella miljö.

Camden

Camden blev snabbt en storfavorit; ruffig miljö och mycket folk. Perfekt läge för snapshots. Jag körde även en vända med blixt i det starka dagsljuset, och fick en hel del härliga bilder.

Oxford och Covent Garden

Dessa distrikt bjöd på en del utmaningar; extremt mycket folk och starkt solljus. Här mötte jag en fascinerande fotograf från Frankrike, som frågade om jag ville vara med i hennes projekt.

Slutligen

Stort tack till alla nya bekantskaper och särskilt till Mats som arrangerade eventet. Hoppas vi syns igen snart. 

Sist men inte minst blev det en hel del bilder på fotografer i mer eller mindre smickrande situationer. Här kommer de ocensurerade bilderna, och jag varnar känsliga läsare för starka bilder.