Blog

Porträttfoto Helena

Helena behövde nya bilder och bokade mig för porträttfoto, en solig vårdag i Slottskogen, Göteborg. Under ett par timmar fotograferade vi både inomhus och utomhus, och här kan du se hur bilderna blev.

-Jag gillar inte foton där man ler, och vill utstråla en allvarlighet i bilderna, förklarade Helena när jag frågade hur hon ville framstå på sina foton. Hon ville gärna förmedla känslan av en allvarlig och tänkande människa, och det var just detta uttryck jag sökte när jag fotograferade henne.

Nysminkad och stylad med hjälp av stylisterna Löfgren&Gilensparr, mötte Helena upp mig i Slottskogen där hon önskat bli fotograferad. Eftersom jag tidigare i veckan kontrollerat väder och solens placering, hittade vi en tid på morgonen då solen fortfarande gav ett mjukt och fint ljus perfekt för porträtt. Vi fotograferade på tre helt olika platser, för att få så stor variation som möjligt i bilderna. Förutom mitt i Slottskogen tog vi några bilder både på omgivande gator och inomhus. 

När jag fotograferar beställda porträtt försöker jag alltid ha tre helt olika platser planerade; utomhus, i skydd från solen samt inomhus. På så sätt är jag förberedd om vädret inte blir som jag önskar, samtidigt som vi får tre helt olika karaktärer på ljuset.

Bli fotograferad

Vill du också bli fotograferad? Kontakta mig genom knappen nedan

Boka fotografering

 

Helenas bilder